ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΜΕΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
Στην διπλανή εικόνα βλέπετε πόσες θερμίδες έχει το κάθε block της δίατας της ζώνης, πόσες πρωτείνες, πόσους υδατάνθρακες και πόσα λιπαρά σε γραμμάρια. Το κάθε block είναι περίπου 100 θερμίδες (93,2 για την ακρίβεια), και είναι ισορροπημένο στην αναλογία 30%-Π / 40%-Υ / 30%-Λ. Εάν επιλέξετε μία πηγή πρωτεϊνης χωρίς καθόλου λίπος (0%) συμπληρώστε με 3 γρ. ελαιόλαδο ή 6 αμύγδαλα ή 6 ελιές. Εάν επιλέξετε μία πηγή πρωτεϊνης με χαμηλά λιπαρά (1%-5%) τότε συμπληρώστε με 1.5 γρ. ελαιόλαδο ή 3 αμύγδαλα ή 3 ελιές. Εάν επιλέξετε μία πηγή πρωτεϊνης με μέτρια λιπαρά (6%-15%) η ολόπαχα (>15%) τότε μην συμπληρώστε άλλα λιπαρά στο γεύμα.

Με το παρακάτω calculator μπορείτε να υπολογίσετε πόσα blocks θα τρώτε ημερησίως. Για τους άνδρες πρέπει να εισάγετε το βάρος σας την περίμετρο της μέσης σας και την περίμετρο του καρπού σας. Για τις γυναίκες πρέπει να εισάγετε το ύψος σας, το βάρος σας, την περίμετρο των γοφών σας και την περίμετρο της μέσης σας. Θα σας βγάλει το ποσοστό του σωματικού σας λίπους, το σωματικό αυτό λίπος σε κίλα και την καθαρή μυική μαζα σε κίλα. Πιο κάτω πρέπει να επιλέξετε το επίπεδο της δραστηριότητας σας (αν έχετε μία συνηθησμένη δραστηριότητα επιλέξτε το 2ο Light training) και θα σας βγάλει πόση πρωτείνη να τρώτε ημερησίως σε γραμμάρια την οποία αν την διαιρέσετε δια του 7 θα βρείτε πόσα blocks να τρώτε την ημέρα με ακρίβεια π.χ. 103/7 = 14.5 blocks ενώ το calculator θα σας απαντήσει 15 διότι κάνει στρογγυλοποίηση. Έπειτα χωρίστε τα 15 blocks μέσα στην ημέρα ως εξής πρωινό 4 blocks, δεκατιανό μετά από 4 ωρες 1 block, μεσημεριανό μετά από 2 ώρες 4 blocks, απογευματινό μετά από 4 ωρες 1 block, βραδυνό μετά από 2 ώρες 4 blocks, και προαιρετικά τρώτε και ένα σνακ αργήσετε να κοιμηθήτε με 1 block, το οποίο θα απέχει 4 ωρες από το βραδυνό και ½ ώρα προ του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.